Sfatul De ce sa videzi alimentele!?

Foto - De ce sa videzi alimentele!?
De ce sa videzi alimentele!?

Ambalarea sub vid este o procedura conceputa pentru a conserva produsele alimentare solide sau lichide intr-un vid de aer, pentru perioade diferite de timp, in functie de produse. Toate produsele alimentare se deterioreaza pana la a deveni necomestibile. Aceasta deteriorare poate fi cauzata de microorganisme, care majoritatea au nevoie de oxigen pentru a respira si a se dezvolta. Daca cantitatea de oxigen este redusa, cresterea lor este incetinita. Ambalarea sub vid reduce cantitatea de aer si, prin urmare, cantitatea de oxigen scade proportional. Acest lucru reduce foarte mult riscul de alterare datorat oxidarii si proliferarii bacteriilor aerobe care se dezvolta in prezenta aerului sau a oxigenului.

Cu toate acestea, vidul promoveaza dezvoltarea bacteriilor anaerobe, cum ar fi toxina botulinica. Frigul inhiba germenii anaerobi, deci este o parte necesara a procesului de conservare a alimentelor in vid. Conservarea alimentelor in vid este mai presus de toate o tehnica utilizata in industria agroalimentara si in bucatariile profesionale.

Tehnica de vid a dat nastere unui nou mod de gatit, gatitul in vid. Aceasta tehnica permite controlul usor si precis al temperaturii. Mancarea este sigilata intr-o punga, apoi plasata intr-o baie de apa pentru a mentine o temperatura stabila a miezului, adica temperatura optima de gatit masurata in mijlocul mancarii. Datorita acestei inovatii, bucatarii de astazi, in special cei specializati in bucataria modernista sau moleculara, pot fi siguri ca vor obtine preparate perfect gatite.

Vidarea reprezinta cea mai buna solutie de depozitare a alimentelor si de mentinere a acestora proaspete o perioada cat mai lunga de timp si in cele mai bune conditii din punct de vedere al igienei.Daca si tu vrei sa te bucuri de alimente proaspete timp indelungat, atunci o masina de vidat profesionala Lancom este exact ce ai nevoie in bucataria ta. Consulta gama completa de masini de vidatsi alege echipamentul care se potriveste afacerii tale!

Pentru a putea comenta la articolul "De ce sa videzi alimentele!?" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru articolul "De ce sa videzi alimentele!?". Adauga-l tu pe primul...