Retete traditionale din Turcia

Geagic
Ingrediente: usturoi, iaurt, castraveciori, marar,
Mod preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici.Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toat ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mancare de bame cu carne de oaie
Mod preparare: 1. Se spala carnea si se pune impreuna cu ceapa taiata pestisori la calit in 100 ml ulei de masline. 2. Se caleste la foc mic, pana se inmoaie ceapa, iar apoi se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Aperitiv turcesc
Mod preparare: Se spala si se taie prazul in bucati de 3 cm. Se pune la calit in uleiul de masline, impreuna cu morcovul taiat rondele de 1 cm. Se adauga sarea si zaharul+ zeama de lamaie + apa. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Geagic (Salata turceasca)
Ingrediente: usturoi, iaurt, castraveciori, marar,
Mod preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Supa de usturoi
Mod preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de spanac cu iaurt
Mod preparare: Se taie spanacul nu prea marunt.Cateii de usturoi se curata si se taie cuburi.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas mare.Se caleste usturoiul apoi se adauga spanacul.Se fierbe ince ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Parjoale cu vin rosu
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron cele 3 tipuri de carne, painea scursa si faramitata, mustarul, patrunjelul, ouale, cascavalul, sare si piper.Se amesteca cu mana totul pana vor fi toate ingredientele bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Asure (specific turcesc)
Mod preparare: Se inmoaie boabele de grau, alunele, nucile si caisele in vase separate, in apa, peste noapte. Se scurg apoi cat mai bine.Intr-o oala, se fierbe graul 45 de minute, pana ce boabele se inmoaie, da ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele cu cascaval la tava
Mod preparare: Se amesteca carnea tocata cu piper, putina verdeata, ceapa tocata fin, dupa care se da prin pesmet. In tava se pune ulei, chiftelele, se presara ciupercile rosii taiate solzi, ardei iute curatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Baclava
Mod preparare: Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 20 minute