Retete traditionale din Portugalia

Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Mod preparare: Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineaza cu Algarve, bucataria Alentejana este foarte apreciata in toata tara, fiind bogata in grau si vin, painea apare ca aliment principal ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Foietaj cu fructe de padure
Mod preparare: Pt. ca imi plac mult fructele, in aceasta vara am sa fac multe praji cu ele. Foietajul l-am facut special pt. sotul, nu am pus mult zahar, mai ales ca fructele de padure nu sunt dulci.Galbenusele se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Creveti  in vin rose si sos picant de usturoi
Mod preparare: Intr-o cratita (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prajit in uleiul de masline, crevetii, vinul, se mai lasa putin.Adauga pasta de ardei sau ardeiul tocat, ardeiul iute tocat, piri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Prajitura - Budinca
Ingrediente: ou, zahar, faina, cacao, lapte, ulei,
Mod preparare: Pregateste cuptorul la 200 C, pregateste o tava rotunda, cu margini destul de inalte si cu un diametru mediu pe care sa o ungi cu caramel lichid. Daca nu ai caramel lichid cumparat poti sa faci s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec de iaurt cu sos de ciocolata
Mod preparare: Checurile sunt favoritele familiei, pregatesc de obicei toamna cate doua pe saptamana numai pentru noi in casa. Acest chec l-am pregatit ca desert pentru cina, asa ca am preparat si sosul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salam de biscuiti cu ciocolata
Mod preparare: Se rupe ciocolata in bucati se se topeste, intr-un bol, impreuna cu untul, in cuptorul cu microunde, cuptor sau in bain marie (o oala cu apa fierbinte).Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Budinca de bicuiti
Ingrediente: budinca, lapte, zahar, biscuiti, cafea, smantana,
Mod preparare: Daca aveti timp faceti budinca de casa, eu obisnuiesc sa fac "Creme de Pateleiro" pt. ca nu este foarte dulce (reteta o gasiti la retetele mele la nr. 14, Tarta de cirese).Dar de data aceasta am ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Caipiroska
Ingrediente: vodka, zahar, lamaie,
Mod preparare: Lamaia se taie bucati, se adauga zaharul.Se piseaza bine.Se umple paharul cu gheata, peste se toarna vodka. Amesteca bine. Azi am pus vodka cu gust de portocale.Merge la un sfarsit de ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Farofias (Lapte de pasare)
Mod preparare: Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem bucati de coarja de lamaie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec de mere si nuci
Mod preparare: Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga ouale intregi, unul cate unul, batand bine dupa fiecare in parte.Pune faina cu praful de copt.La urma, taie merele cubulete, adauga la preparatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora