- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete traditionale din Grecia
Retete traditionale din Grecia
Ingrediente:
cartofi,
vinete,
ulei de masline,
ulei vegetal,
carne de miel,
usturoi,
ceapa,
rosii,
pasta de rosii,
cei de chimion,
ceai,
frunze de dafin,
faina,
unt,
lapte,
nucsoara,
galbenusuri de oua,
parmezan ras,
piper,
sare,
Mod preparare: Incalziti cuptorul la la 250 gradeC. Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
ardei kapia,
branza feta,
branza dulce,
busuioc,
ulei de masline,
otet,
ardei verde,
sare,
Mod preparare: Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pana se inmoaie (la 180 gradeC).Intr-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
picior de miel,
ulei de masline,
sare,
piper,
usturoi,
suc de lamaie,
oregano,
patrunjel tocat,
suc de la carne,
rozmarin,
faina,
brandy,
supa de pui,
Mod preparare: Carnea se lasa 1 h la temperatura camerei.Se unge cu un amestec de ulei,1 lingurita sare,1/4 lingurita piper si se da la cuptor intr-o tava cu gratar.Se coace 1 1/4 h apoi se intoarce si se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
salata verde,
rosii,
castraveti,
ardei,
ceapa,
masline negre,
telemea,
oregano,
ulei de masline,
Mod preparare: Aceasta salata o vesti putea savura in orice restaurant din Grecia. Este foarte simpla, dae extrem de savuroasa. Reteta este cea originala. Pregatiti salata direct in farfurii. Nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ingrediente:
salata,
piept de pui,
branza de feta,
rosii,
castraveti,
smantana,
busuioc,
crutoane,
ulei de masline,
oregano,
Mod preparare: Salata se rupe sau se taie in feliute subtiri si rosiile se taie cubulete, castravetii de taie si ei tot cubulete. Pieptul de pui se rupe in fasii, se aleg trei castroane si se pune pe rand: salata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
carne tocata,
ceapa,
cartofi,
vanata,
bulion de rosii,
ou,
branza feta,
patrunjel verde tocat,
piper,
sare,
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Uleiul se incinge intr-un vas destul de adanc, apoi se adauga ardeii curatati, spalati, strecurati si taiati bucati mici.Se amesteca pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile curatate, spalate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se bat cele 2 oua, impreuna cu galbenusul; se adauga dupa gust sare si piper.Se rade cascavalul si se toaca bacon-ul.Se adauga sosul picant si se aseaza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu unt sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mod preparare: Se curata si se rade dovlecelul. Se sareaza si se stoarce cu mana.Zeama se aduna intr-un castronel, nu se arunca.Intr-un castron mare, se bate iaurtul 5-6 minute. Se continua batutul in ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ingrediente:
rosii,
castraveti,
branza feta,
ardei gras,
ceapa,
masline negre,
ulei de masline,
otet,
sare,
Mod preparare: Se taie rosiile si castravetii si feta sau branza telemea in cuburi de dimensiune medie. Ardeiul se taie felii (julein) de 3-4 cm lungime, ceapa se taie in jumatati si jumatatile in felii subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
|
Intra in cont
|