- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete traditionale din Franta
Retete traditionale din Franta
Ingrediente:
ceafa,
slanina,
morcov,
ceapa verde,
unt,
faina,
coniac,
vin rosu,
usturoi,
verdeturi,
foi de dafin,
oregano,
cimbru,
boabe de piper,
boia iute,
sare,
piper macinat,
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.Se taie carnea si slanina cubulete, carnea ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mod preparare: Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din mijloc. Se taie felii de-a lungul (circa 1 cm grosime).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mod preparare: Toata zmeura se pune cu zaharul intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitind-o zilnic pana cand se topeste zaharul.Se pun apoi, rachiul alb, romul si vanilia. Se inchide ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
piept de pui,
unt,
smantana lichida,
vin alb sec,
ceapa,
usturoi,
piper alb,
ciuperci,
legume congelate,
cartofi,
lapte,
lamai,
sare,
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mod preparare: Se taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval ras. In interiorul sandwitch-ului, intre doua straturi de ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 minute
Mod preparare: Untul se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, apoi se adauga patrunjelul, sare si piper dupa gust si se da la frigider jumatate de ora.In pieptul de pui se taie un buzunaras pe mijloc, se umple cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
iaurt,
ou,
branza dulce,
bicarbonat de sodiu,
faina,
zahar,
stafide,
coaja de portocala,
unt,
praf de copt,
coaja de lamaie,
vanilie,
Mod preparare: Amestecul 1: Se mixeaza iaurtul, ouale intregi, branza dulce, zaharul, aromele, stafidele si untul topit.Amestecul 2: Faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.Se adauga amestecul 2 peste 1 si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mod preparare: Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga rasolul taiat bucatele, se pune sare si piper si se lasa 10 minut ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se adauga si putina zeama de supa si se fierb 15 min. Se rastoarna totu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
|
Intra in cont
|