Retete traditionale din China

Pui cu alune si garnitura de orez
Mod preparare: Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute pana isi schimba culoarea, insa nu se rumeneste. Se condimenteaza cu sare si piper si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)
Mod preparare: Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ananas
Mod preparare: Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata chinezeasca cu paste
Mod preparare: Fierbeti pastele dupa instructiuni.In acest timp taiati sunca si legumele foarte marunt.Strecurati pastele fierte si amestecatile intr-un bol cu legumele si sunca taiate.Amestecati bine ingredientele ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pui de balta sotati cu busuioc
Mod preparare: Puii de balta condimentati se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intr-un wok se prajesc ardeii taiati solzisori cu putin ulei de arahide sau susan (este mai bun de susan pentru bucataria ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste cu legume
Mod preparare: Pastele se fierb in apa cu sare, iar apoi se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei.Conopida spalata se rupe in buchetele mici.Morcovii curatati se taie rondele.Ardeiul iut ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de pui cu oua
Mod preparare: Punem in supa carnea taiata felii si ceapa verde tocata. Amestecam in supa sosul de soia si coriandrul, dupa care fierbem la foc mic pana se inmoaie carnea. Apoi spargem ouale in supa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa cu lapte de cocos si pui
Mod preparare: Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul. Lemongrassul se striveste putin, iar ghimbirul se taie felii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Conopida conservata
Mod preparare: Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata.Apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa chinezeasca
Ingrediente: china mix, smantana, verdeata, vegeta,
Mod preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu vegeta dupa gust, atentie sa nu se puna prea multa ca devine sarata supa si are un gust nu foarte incantator de chimic.Se adauga sare doar daca e nevoie.Dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute