Retete culinare din categoria Spume si creme

Crema de vanilie
Ingrediente: esenta de vanilie, lapte, oua, zahar,
Mod preparare: Se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita.Se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute).Se amesteca galbenusuril ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sarlota de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema dubla de castraveti cu verdeata
Mod preparare: Curatati castravetii de coaja, taiati-i mai intai in doua, pe lung, indepartati semintele si taiati miezul bucatele. Puneti-i intr-o strecuratoare, presarati-i cu sare si lasati-i o ora sa zemuiasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crema pentru prajituri si tort
Ingrediente: lapte, zahar, faina, zahar vanilat, unt,
Mod preparare: 1/4l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert.Apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Nutella
Mod preparare: Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.Mizeaza alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crema de portocale
Mod preparare: Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama unei portocale dizolvi faina si adaugi in compozitia usor indesita la baie de abur pana obtii o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crema de branza de vaci cu biscuiti
Mod preparare: Se da branza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamaie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu biscuitii stropiti cu sirop de fructe.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Spuma de fructe de padure sau capsuni
Ingrediente: zahar, fructe, oua, piscoturi, frisca,
Mod preparare: Se sfarama bine fructele, se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste compozitia ca o bezea.Se tine putin la frigider sa se raceasca si se serveste in cupe de inghetata cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Glazura de caise
Ingrediente: dulceata de caise,
Mod preparare: Se trece dulceata de caise sau marmelada printr-o sita fina, se adauga putina apa si se mai tine la foc, amestecand bine, pana se leaga. Se intinde calda pe tort, cu un cutit. Dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Crema de cafea
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 50 g zahar. Cafeaua macinata fin si cu restul de zahar se amesteca cu putina apa. In frisca batuta se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute