Retete culinare din categoria Prajituri

Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Desert fin din iaurt
Mod preparare: Fursecuri:Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat. Se face o sfera care se inveleste intr-o folie de aluminiu si se baga la frigider, circa 30 minute. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 mi
Muffins cu ciocolata
Mod preparare: Se amesteca intr-un bol oul impreuna cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala rasa.Se incorporeaza zaharul, faina si praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Basboosa
Mod preparare: Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare.Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa.Se aduga untul, grisul, coaja rasa de la doua lamai, prafu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Guguluf marmorat
Mod preparare: Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Muschi de porc cu sos de ciuperci
Mod preparare: Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga sosul de ciuperci si se fierb cca 10 min.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa glazurata
Ingrediente: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, cacao, lapte,
Mod preparare: Ung o tava cu unt. Amestec untul cu zaharul si ouale, adaug ingredientele uscate si laptele. Amestec compozitia pana devine fina. Se toarna in tava si se coace 35 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Bomboane Raffaelo
Ingrediente: unt, pudra, lapte praf, nuca de cocos,
Mod preparare: Se amesteca untul spuma, apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine. Se pune si zaharul si la sfarsit cand compozitia a devenit modelanta adaugam nuca de cocos. Amestecam incontinuu pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CHEC FESTIV
Mod preparare: Se amesteca 3 ou intregi cu 1 cana de zahar si 1 pachet de praf de copt.Apoi se pune treptat 1 cana de lapte, 1 cana de ulei, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete de zahar vanilat si 3 cani de faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura  cu pudding in trei straturi
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat cu cele 5 linguri de zahar.Se adauga galbenusurile si faina in ploaie, apoi se rade coaja de la o lamaie.Rezulta un aluat ca smantana, ce se toarna in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore