Foto 1 - Sarmalute cu branza

Sarmalute cu branza

Gramaj ingrediente:

  • o chifla mai veche
  • 100ml lapte
  • 8 foi mari de Varza
  • un ardei gras
  • rosu
  • 200 g fasole verde
  • 2 cepe
  • 150 g branza de vaci
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri unt
  • 200 ml vin alb
  • o foaie dafin
  • piper
  • chimen

Mod de preparare:

  1. Chifla se moaie in lapte. 
  2. Varza se opareste. 
  3. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. 
  4. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. 
  5. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele de piper si dafin si se pun la cuptor 40-45 min. 
  6. Se scot cand sunt fierte si se paseaza zeama. 
  7. Se pune in zeama chimen, o ceapa mica tocata si putina grasime si se fierbe putin sosul. 
  8. Se condimenteaza.




Pentru a putea comenta la reteta "Sarmalute cu branza" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Sarmalute cu branza". Adauga-l tu pe primul...