Foto 1 - Ficatei de pui cu piure de morcov si telina

Ficatei de pui cu piure de morcov si telina

Gramaj ingrediente:

  • 270 ml. lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • o ceapa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi medii
  • 200 gr de ficatei de pui
  • 2 oua
  • 100 gr. de mazare
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Ficateii se pun intr-un bol, peste care se adauga laptele, sarea si piperul si se lasa pana ce sunt gata restul ingredientelor.
  2. Se curata morcovii si telina.
  3. Se pune apa sau lapte la fiert intr-o oala, iar in momentul in care fierbe, pune morcovii si telina si lasam la fiert pana se inmoaie legumele.
  4. Intr-o alta oala mai mica, adaugam apa, iar dupa ce aceasta fierbe, adaugam mazarea pentru 3 minute.
  5. Scoatem mazarea si o punem in apa foarte rece pentru a-si pastra culoarea.
  6. Dupa ce s-au fiert legumele, scurgem apa si le pasam foarte bine. Adaugam cate putin lapte si unt pana iese un piure fin.
  7. Se asezoneaza cu sare si piper iar mai apoi se da prin sita pentru a fi si mai fin.
  8. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline si o lingura de unt.
  9. Se prajesc ficateii, iar cand s-au rumenit ii scoatem.
  10. In tigaia unde s-au prajit ficateii, caramelizam ceapa taiata julienne, o asezonam si o lasam deoparte.
  11. Fierbem ouale pentru 3 minute, astfel incat galbenusul sa ramana moale.
  12. Servim ficateii alaturi de piure, peste care punem si bobite de mazare. Ceapa caramelizata o asezam peste ficatei si oul posat deasupra.
  13. La sfarsit preasaram piper proaspat macinat.
Reteta realizata de catre Odette la Masterchef.



Pentru a putea comenta la reteta "Ficatei de pui cu piure de morcov si telina" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Ficatei de pui cu piure de morcov si telina". Adauga-l tu pe primul...