Foto 1 - Mamaliga traditionala

Mamaliga traditionala

  • Complexitate:
    Mica
  • Timp de preparare:
    15 minute
  • Categorii:
  • Reteta traditionala:
  • Apreciere:
    Nota 5 din 1 voturi.
  • Ingrediente folosite:

Gramaj ingrediente:

  • 1 masura de malai (200 gr.)
  • 3 masuri de apa (600 ml.)
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

  1. Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.
  2. Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a dat in clocot.
  3. Dupa ce apa incepe sa fiarba, se adauga usor malaiul, sub forma de ploaie, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
  4. Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi de fundul oalei.
  5. Dupa ce mamaliga capata consistenta dorita, aceasta se ia de pe foc si se rastoarna pe un tocator de lemn si este gata pentru servit.
  6. Se taie cu un fir de ata in bucati de servire prinzand ata de lungimea diametrului mamaligei dedesubtul ei cu ambele maini si tragand de firei in sus.
  7. Se acopera cu un prosop curat de bucatarie pentru a se pastra calda la servire.




Pentru a putea comenta la reteta "Mamaliga traditionala" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

1 comentarii pentru reteta "Mamaliga traditionala":

andy 19 august 2012
O garnitura rapida care merge la fix cu sarmalute, branza, smantana, etc.