Gramaj ingrediente:
- 1 masura de malai (200 gr.)
- 3 masuri de apa (600 ml.)
- sare dupa gust
Mod de preparare:
- Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.
- Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a dat in clocot.
- Dupa ce apa incepe sa fiarba, se adauga usor malaiul, sub forma de ploaie, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
- Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi de fundul oalei.
- Dupa ce mamaliga capata consistenta dorita, aceasta se ia de pe foc si se rastoarna pe un tocator de lemn si este gata pentru servit.
- Se taie cu un fir de ata in bucati de servire prinzand ata de lungimea diametrului mamaligei dedesubtul ei cu ambele maini si tragand de firei in sus.
- Se acopera cu un prosop curat de bucatarie pentru a se pastra calda la servire.

Pentru a putea comenta la reteta "Mamaliga traditionala" trebuie sa fii membru.
Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.
1 comentarii pentru reteta "Mamaliga traditionala":
andy 19 august 2012
O garnitura rapida care merge la fix cu sarmalute, branza, smantana, etc.