Foto 1 - Serbet de capsune

Serbet de capsune

  • Complexitate:
    Mica
  • Timp de preparare:
    1 ora
  • Categorii:
  • Reteta traditionala:
  • Apreciere:
    Nota 0 din 0 voturi.
  • Ingrediente folosite:

Gramaj ingrediente:

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar

Mod de preparare:

  1. Se zdrobesc capsunele spalate si se strecoara prin tifon. 
  2. Cand zeama s-a limpezit, se scurge sa nu se tulbure. 
  3. Se face un sirop din zahar si un pahar de apa. 
  4. Se fierbe. 
  5. Cand siropul e legat se adauga 1 pahar de zeama de capsune limpezita. 
  6. Se mai fierbe pana cand se leaga. 
  7. Dupa ce s-a racorit se freaca cu o lingura de lemn intr-o singura directie pana cand devine mat (fara luciu). Se pune in borcan. 
  8. La fel se face si serbetul de fragi, mure sau zmeura.



Pentru a putea comenta la reteta "Serbet de capsune" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Serbet de capsune". Adauga-l tu pe primul...