-
Complexitate:
Mica
-
Timp de preparare:
30 minute
-
Categorii:
-
Apreciere:
Nota 5 din 1 voturi.
-
Ingrediente folosite:
Gramaj ingrediente: - 1 cana de orez
- 3 cani de lapte
- 1 cana de apa
- 50 gr. de unt
- zahar (jumatate de cana)
- 2 oua
- esenta de vanilie (10 ml)
- sare (10 gr.)
Mod de preparare:
- Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.
- Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a devenit putin cleios (nu uscat), turnati laptele si amestecati bine cu o lingura sau un tel. Lasati la foc mare pana incepe sa fiarba, dupa aceea, lasati focul mic si amestecati periodic.
- Dupa ce orezul s-a ingrosat, adaugam sarea, zaharul si esenta de vanilei, amestecand incontinuu.
- Adaugati untul si ouale bine batute cu o furculita. Amestecati pana se omogenizeaza. Orezul va deveni mai cremos si va prinde o culoare apetisanta.
- Mai lasati orezul la foc mic inca 5-10 minute pana prinde consistenta dorita de dvs. Aveti grija ca in momentul in care acesta se raceste, va deveni mai gros.
- Totul este gata de servit!
Pentru a putea comenta la reteta "Orez cu lapte" trebuie sa fii membru.
Nu exista comentarii pentru reteta "Orez cu lapte". Adauga-l tu pe primul...
Alte retete recomandate din categoria Dulciuri
|
|