Retete culinare din categoria Dulciuri

Gris cu lapte
Mod preparare: Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara.Adauati sarea, zaharul si zaharul vanilat.Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul, incet, sub forma de ploaie. Amestecati usor ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 min
Orez cu lapte
Ingrediente: orez, lapte, apa, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, sare,
Mod preparare: Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
SUPA DE PEPENE GALBEN SI LAPTE DE COCOS
Mod preparare: Lamaile verzi se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. Coaja de la o lamaie se razuieste, iar de la cealalta coaja se taie bastonase subtiri. De la ambele lamai stoarcem sucul, pe care il ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de caise cu fructoza
Ingrediente: caise, fructoza,
Mod preparare: Se spala caisele. Se scot samburii si se pun in cratita. Se presara fructoza si se lasa pana a doua zi. Se fierb la foc mare 45 de minute de cand incepe clocotul. Se pun in borcane, in paturi. E ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 min
Umplutura cu ciocolata
Ingrediente: ciocolata, cacao, faina, ou, vanilie, lapte, unt, zahar,
Mod preparare: Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele cate putin si se amesteca pana se ingroasa. Se ia apoi de pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rulada cu capsuni
Mod preparare: Se amesteca toate intr-un castron timp de 2 min.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de min (sa nu se arda fiindca devine casanta). Cand este gata se rastoarna pe o folie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Kugel cu branza si stafide
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.Se fierb pastele in apa clocotita cu sare pana sunt aproape moi (al-dente).Se strecoara si sepun intr-un vas cu doua linguri de ulei ca sa nu se lipeasca intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Desert fin din iaurt
Mod preparare: Fursecuri:Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat. Se face o sfera care se inveleste intr-o folie de aluminiu si se baga la frigider, circa 30 minute. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 mi
Muffins cu ciocolata
Mod preparare: Se amesteca intr-un bol oul impreuna cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala rasa.Se incorporeaza zaharul, faina si praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute