Retete culinare din categoria Cafele si Ceaiuri

Caffe frappe
Mod preparare: Amesteci in shaker (daca nu ai foloseste mixerul, iese foarte bine)l aptele, ness-ul, zaharul si gheata.Torni amestecul rezultat intr-un pahar tip sonda (daca nu un pahar mai inalt si lunguiet).Pui ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 minute
Cafea solubila
Ingrediente: cafea, zahar tos, lapte, amaretto,
Mod preparare: Intr-o cana mare de ceai puneti 2 linguri de cafea solubila si tot atata zahar tos (sa fie omogena combinatia in cana, cat zahar,atata cafea solubila)Puneti la fiert lapte si cand e fierbinte puneti i ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Summer Touch
Mod preparare: Se iau 50 ml de lapte si se incalzesc putin (30 sec) la cuptorul cu microunde.Apoi se pun intr-un pahar ness-ul, zaharul, cacaua si laptele incalzit. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.S ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Cafe au Lait
Mod preparare: Intr-un vas mediu se incalzesc cafeaua, laptele si siropul de ciocolata. Se indeparteaza apoi de pe foc. In timp ce compozitia se incalzeste, se bate smantana iar apoi se mesteca cu crema de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciocolata calda de casa
Ingrediente: zahar brun, lapte, cacao, faina,
Mod preparare: Ciocolata calda este o bautura usor de pregatit. Servita calda, te ve energiza, incalzi constituind o bautura nemaipomenita pentru zilele friguroase de iarna.Se amesteca faina cu zaharul si cacau ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Ceai cu miere si cu mirodenii
Ingrediente: apa, ceai, lamiie, miere, scortisoara, cuisoare,
Mod preparare: Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet aceasta infuzie peste ceai. Se strecoara lichidul si se adauga sucul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cafea cu caco si ciocolata amaruie
Ingrediente: cafea, cacao, ciocolata amaruie, zahar,
Mod preparare: Cand fierbe apa se adauga cafea, cacao, cubul de ciocolata si zaharul.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Limonada fierbinte
Ingrediente: lamaie, ghimbir, miere,
Mod preparare: Se rade coaja de lamaie si apoi se storc lamaile de zeama. Coaja si zeama se acopera cu multa apa fierbinte si se lasa sa se raceasca putin. Se poate adauga si radacina de ghimbir. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bautura intaritoare din ceai rusesc
Mod preparare: Coaja rasa de lamaie si de portocala se pune sa macereze 30 de minute cu zaharul tos, apoi se toarna intr-un pahar de ceai cald. Se moaie zaharul cubic in putin apa la care se adauga zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora