Retete culinare care contin sare

Ficatei de pui cu piure de morcov si telina
Mod preparare: Ficateii se pun intr-un bol, peste care se adauga laptele, sarea si piperul si se lasa pana ce sunt gata restul ingredientelor.Se curata morcovii si telina. Se pune apa sau lapte la fiert intr-o oala ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 min
Omleta cu ciuperci, ardei si ceapa
Ingrediente: piper, sare, ceapa, ardei, ciuperci, oua,
Mod preparare: Ciupercile se curata de picioruse si de pielita exterioara, dupa care se spala.Ardeiul se spala si el si se taie rondele subtiri. La fel se procedeaza si cu ciupercile.Ceapa se curata si se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Gris cu lapte
Mod preparare: Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara.Adauati sarea, zaharul si zaharul vanilat.Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul, incet, sub forma de ploaie. Amestecati usor ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 min
Orez cu lapte
Ingrediente: orez, lapte, apa, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, sare,
Mod preparare: Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mamaliga traditionala
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a da ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Paste cu piept de pui
Mod preparare: Fierbi pastele, le clatesti cu apa rece si le lasi la scurs. Pieptul de pui il tai cuburi.Calesti ceapa, adaugi pieptul de pui,adaugi o cescua mica de apa.Lasi sa scada apa.Cand carnea e patrunsa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa crema de telina
Mod preparare: Se curata toate legumele se spala, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert zarzavatul, strecuram supa. Zarzavatul il mixam cu mixerul, il adaugam in supa strecurata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sos Pesto simplu
Mod preparare: Intr-un blender puneti busuiocul, alunele de padure, usturoiul, branza si mixati bine; adaugati ulei de masline in timp ce inca amestecati si asezonati cu sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tocana picanta cu carne de porc
Mod preparare: Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cand este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se pun sa se caleasca in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Lipie de cod argintiu
Mod preparare: Se amesteca maioneza cu ardei iute, porumb, sos de rosii, ceapa si zeama de lamaie.Se unge o lipie sau o clatita cu acest amestec.Se pun bucati de cod prajit, rosii si se impacheteaza.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora