Retete culinare care contin orez

Orez cu lapte
Ingrediente: orez, lapte, apa, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, sare,
Mod preparare: Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CARNE DE VITEL CU OREZ
Mod preparare: Ceapa se taie marunt, ardeiul se curata de seminte si nervuri si se taie in fasii subtiri. Se calesc apoi in ulei si cand ceapa devine transparenta.Se adauga rosiile fara pielita si tocate marunt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pilaf cu ciuperci si sos de smantana
Mod preparare: Ciupercile se inabusa in 50 g de margarina. Orezul se inabusa separat in 100 g de margarina.Se adauga 1500 ml de supa, sare si se fierbe cca 10 min. Peste orezul fiert se adauga ciupercile s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ciorba cu carne de pui si rosii
Mod preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare.Apoi se adauga morcovii, telina si ceapa. Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga rosiile si orezul, leusteanul verde si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Pui cu curry
Mod preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste putin-cca 5 min la foc mare (de preferat intr-un ceaun, sau o tigaie de teflon).Se adauga curry, ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si telina ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Budinca de branza cu spanac
Mod preparare: Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt mararul, ceapa si usturoiul. Branza se da pe o razatoare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu alune si garnitura de orez
Mod preparare: Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute pana isi schimba culoarea, insa nu se rumeneste. Se condimenteaza cu sare si piper si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza umpluta cu carne
Mod preparare: Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cate una la portie si se curata de cotoare avand grija sa ramana intreaga.Se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora