Retete culinare care contin foi de dafin

Coaste de porc impletite
Mod preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face o marinata in care se pun coastele cam 6 ore. Dupa ce au stat la marinat, impreunam coastele si la punem la cuptor impreuna cu marinata, pana sunt ele ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Sarmalute cu branza
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Peste rasol
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine.Se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SALATA DE BAME
Mod preparare: Se spala bamele intregi si se scurg.Ceapa se taie julien. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pui cu ardei gras si masline
Mod preparare: Rosiile spalate se taie in patru, la fel si ardeii curatati de nervuri si seminte. Ceapa se curata si se taie rondele. Se inmoaie maslinele verzi in apa clocotita in care s-a turnat zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.Se taie carnea si slanina cubulete, carnea ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Macrou marinat
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati de aproximativ 5 cm.Se pudreaza cu sare si se aseaza intr-un castron mare. Se curata ceapa si morcovii, se taie felii subtiri si se asaza peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ardei iute cu ceapa
Mod preparare: Se taie foarte marunt, cubulete, legumele. Se amesteca cu sarea, apoi se pune si otetul.Se pune in borcane mici. Folositi manusi ca pisca!
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB
Mod preparare: Macroul se curata de intestine, se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciuperci in otet
Mod preparare: Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime.Se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea. Se amesteca bine pana se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora