Retete culinare care contin foaie de dafin

Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
SARMALE IN FOI DE VARZA ACRA CU CARNE
Mod preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase. Varza prea acra sau prea sarata se spala in 2-3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Limba cu sos Ragu
Mod preparare: Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasandu-le sa fiarba, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Racitura de curcan
Mod preparare: Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma. Se lasa la foc foarte, foarte mic.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Friptura aromata de vita cu dafin si vin
Mod preparare: Carnea se spala, se zvinta cu o carpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pui taranesc
Mod preparare: Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu sare si piper. Se pune intr-o cratita de Jena cu restul de unt, in cuptor. Cand e pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi noi cu smantana
Mod preparare: Fierbi cartofii curatati de coaja cu foaie de dafin, sare,usturoi, piper boabe.Strecorim adaugi smantana batuta cu faina.Dai un clocot, presari cu marar, servesti cu salata de varza verde
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sos tartar
Mod preparare: Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa strecurata in care au fiert mirodeniile si se amesteca mereu. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crap cu arpagic
Mod preparare: Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare de vin, se mai adauga piper, sare, usturoi pisat, 1/2 foaie de dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
Mod preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora