Sfatul Toate secretele unui meniu light si gurmand in acelasi timp

Foto - Toate secretele unui meniu light si gurmand in acelasi timp
Toate secretele unui meniu light si gurmand in acelasi timp
Ai impresia ca un meniu correct din punct de vedere dietetic rimeaza neaparat cu un meniu insipid si frustrant? Lasa-ne sa iti demonstram ca te inseli!

Smantana si unt, sos cu reductie de vin rosu, cel mai adesea asezonarile si sosurile care cantaresc greu la cantar. Cel mai bine ar fi sa le prepari in versiune light. Adica sa lungesti vinegreta cu apa de exemplu, sa inlocuiesti maioneza cu un iaurt slab sau sa preferi sucul de la o lamaie pentru a parfuma un fel de mancare.

De asemenea, decat sa folosesti o carne tocata cu 15% grasimi in musaca, spaghete bolognese sau placinta ciobaneasca, opteaza mai degraba pentru una cu 5% grasimi.

Daca tii foarte mult la branza razuita deasupra unor feluri de mancare, trebuie sa optezi pentru una cat mai light. Idem pentru smantana proaspata care trebuie sa aiba 4 sau 5 % grasime.

Pentru a conferi mai mult gust felurilor tale de mancare fara sa platesti scump din punct de vedere dietetic, gandeste-te la urmatoarele mirodenii si ierburi aromatice: curry, chimion, nucsoara, cibuleta, usturoi, esalota, anason, busuioc, rozmarin, tarhon, patrunjel… In plus, acestea miros foarte bine atunci cand totul se prepara la cuptor.

Pentru a-ti aromatiza deserturile fara a le incarca prea tare sau fara a le indulci prea tare, nu uita de minunatele puteri ale florii de portocal, ale mentei, ale scortisoarei sau ale vaniliei infuzate in preparate. Senzatii gustative garantate.

In loc sa inlocuiesti toate ingredientele cu variantele lor light, redu mai bine cantitatile de zahar si de materii grase la jumatate. Tartele si tiramisu vor ramane la fel de savuroase dar mai dietetice in acelasi timp.

Evita bauturile carbogazoase si permite-ti putina fantezie. Bea ceai verde fata zahar cu trandafir sau cu iasomie sau alb cu fragute, dar si apa minerala cu coaja de la o lamaie sau de la un grepfruit.

Pentru a putea comenta la articolul "Toate secretele unui meniu light si gurmand in acelasi timp" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru articolul "Toate secretele unui meniu light si gurmand in acelasi timp". Adauga-l tu pe primul...