Sfatul Produsele indispensabile ale bucatariei thailandeze

Foto - Produsele indispensabile ale bucatariei thailandeze
Produsele indispensabile ale bucatariei thailandeze
Anumite ingrediente tipice ale culturii thailandeze sunt necesare pentru a –ti sublima felurile de mancare ultra parfumate. Descopera care sunt produsele indispensabile si foloseste-le de acum inainte in bucataria ta.

Ardeiul iute
Ardeiul iute este foarte folosit in Thailanda si se incorporeaza foarte fin in unele feluri de mancare pe la sfarsitul prepararii pentru a-si dezvalui gustul fara sa strice o supa de exemplu. Nu trebuie pus niciodata la inceputul prepararii!

Laptele de cocos
Pentru a calma putin jocul ardeilor iuti, laptele de cocos este cel mai bun. Un mare clasic al bucatariei thailandeze, acesta se foloseste la supe, de bauturi sau deserturi.

Usturoiul
Intrand in compozitia multor feluri de mancare thailandeze, usturoiul este maruntit si tocat cel mai adesea intr-un mojar sau doar maruntit si uneori folosit in catei intregi.

Ghimbirul
Iata un alt mare favorit in aceasta parte a Asiei. Acesta confera mai mult gust carnii, dar si pestelui. Se poate consuma razuit fin, maruntit sau taiat fin pentru supe.

Busuiocul thailandez

Mai condimentat decat verisorul sau mediteranean, acesta insoteste supele picante, carnea sotata, fructele de mare si puiul cu usturoi.

Sosul Nam Pla
Acest sos cu peste este delicios alaturi de o supa de peste sau alaturi de creveti cu sare.

Orezul glutinos
Usor translucid, orezul glutinos se poate manca cu degetele, sub forma de mici bile, deoarce este lipicios sau inmuiat in sos.

Iarba lamaioasa
Cunoscuta si sub numele de Lemongrass sau Citronella, confera un parfum minunat de lamaie supelor, felurilor cu curry sau salatelor.

Pasta de creveti
Aceasta pasta cu o consistenta groasa confera mai mult gust orezului fript, sosurilor, dar si supelor sau amestecurilor de curry.

Pulbere de Kaffir- frunze de lamaie verde
Parfumul acestei pulberi sublimeaza supele Tom Kha sau Tom Yun. Cu aceasta pulbere se poate marina si carnea, se pot prepara supele sau tocanele.

Pentru a putea comenta la articolul "Produsele indispensabile ale bucatariei thailandeze" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru articolul "Produsele indispensabile ale bucatariei thailandeze". Adauga-l tu pe primul...