Sfaturi

Prepararea sosurilor si fripturilor
In toate sosurile din rosii sau pasta de rosii se pune o lingurita de zahar pentru a avea un gust bun.
Categoria: Sfaturi
Prepararea oualelor
Va prezentam cateva trucuri si sfaturi utile daca doriti sa va impresiona invitatii sau daca pur si simplu doriti ca mancarurile voastre sa fie mai gusoase.
Categoria: Sfaturi
Metoda marinarii
In scopul fragezirii carnii, pentru a da un gust placut preparatului, in special fripturii la gratar, gospodinele folosesc metoda marinarii.
Categoria: Sfaturi
Cum se pastreaza ouale, lactatele si carnea
Foarte multe gospodine "incepatoare" intampina mici probleme in bucatarie cand vine vorba de cunosterea alimentelor alterate si cum se pot pastra mai bine acestea pentru a se evita alterarea lor.
Categoria: Sfaturi
Mici trucuri pentru gospodine harnice
Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiati in jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti si puneti pe fiecare bucata cate o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.
Categoria: Sfaturi
Cum trebuiesc folosite condimentele
Condimentele (foi de dafin, piper, cuisoare) si sarea se pun in supa cu putin timp inainte de a se lua de pe foc.
Categoria: Sfaturi
Cum se aseaza tacamurile
Paharele se pun in fata farfuriei, de la stanga la dreapta, in ordinea marimii lor. In stanga paharul de apa, apoi paharul de vin, paharul de tuica, in fine, cupa de sampanie usor retrasa.
Categoria: Sfaturi
Cum gatim fasolea boabe
Nu puneti sare in apa in care puneti fasolea la fiert, boabele vor fierbe mult mai greu si se vor intari. Sarati fasolea numai dupa ce e gata fiarta. Cand folositi fasole boabe uscata, fierbeti-o pana cand boabele sunt moi si abia apoi adaugati alte ingrediente. Daca fierbeti fasolea in cucta, puteti sa o lasati la foc minim, peste noapte si dimineata sa schimbati apa si sa adaugati restul ingredientelor.
Categoria: Sfaturi
Cum fierbem pastele fainoase
Multa lume nu tine cont de modul de fierbele al pastelor. Mare greseala!. Nu e foarte complicat insa sunt cateva reguli bine de stiut pentru ca pastele sa fie ferme, sa nu se lipeasca unele de celelalte si sa arate bine cu orice fel de sos.
Categoria: Sfaturi
Economisirea timpului in bucatarie
Pregatiti salata de vinete delicioasa in timp record. Vinetele congelate se decongeleaza foarte bine la microunde, pe programul special pentru asa ceva. Apoi, taiate cubulete se baga la robot, sau la blender. Dupa un minut se toarna putin ulei (preferabil de masline). Pentru un gust mai bogat adaugati un galbenus de ou si lasati inca un minut la robot. Ceapa se poate marunti si ea foarte bine la robot sau blender.
Categoria: Sfaturi