Sfaturi

Aperitive si gustari in tendinte pentru primavra – vara anului 2013
Gata cu chipsurile si vesnicele alune sau arahide! Acest sezon este cel al brosetelor, al tartinelor, al verinelor sau al aperitivelor tip cupcakes. Iata care sunt cele mai in tendinte aperitive pentru sezonul primavara – vara.
Categoria: Sfaturi
6 rezolutii potrivite pentru primavara in materie de mancare
Zilele frumoase de primavara sosesc incet dar sigur si va veni momentul in care va trebui sa te imbraci in costum de baie. Trebuie deci sa ai mai mare grija de silueta ta. Iata 6 rezolutii pentru primavara de care trebuie neaparat sa te tii.
Categoria: Sfaturi
4 sfaturi gurmande pentru a gati soia
Sos, tofu, smantana, lapte… Soia se poate prepara si consuma sub diferite forme. Totusi, unele persoane ii reproseaza faptul ca nu prea are gust. Nu stii cum sa sublimezi acest produs pentru a te rasfata mai apoi? Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
Categoria: Sfaturi
4 modalitati originale de a consuma cartofii prajiti
Reteta cartofilor prajiti este extrem de simpla dar nu este vesnica. Aceasta se poate schimba iar cartofii prajiti se pot prepara diferit. Sunt la fel de buni. Pentru a va face o idee, iata 4 modalitati originale in care se pot prepara.
Categoria: Sfaturi
4 idei de cocktailuri de legume bio si proaspete pentru a ramane in forma
Castravete, mazare sau morcovi…Invata cum sa prepari niste bauturi savuroase dar insolite cu ajutorul unor legume de gradina. Si fa-ti si plinul de vitamine! Savuros si foarte sanatos!
Categoria: Sfaturi
Fripturi la cuptor sau in tigaie
Pentru ca snitelele sa fie fragede se pregatesc cu vreo doua ore inainte de a se pune la prajit, se stropesc cu ulei si otet in cantitati egale, se pipereaza dupa gust si se dau la frigider.
Categoria: Sfaturi
Carne frageda si aromata
Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai frageda si aromata daca este marinata in prealabil.
Categoria: Sfaturi
Cum se fierbe orezul?
Pentru ca orezul fiert sa nu devina pilaf iar bobul sa raman tare se pot urma cativa pasi simpli. Se spala bine de tot orezul, preferabil cel cu bob lung, si se lasa in apa rece minim 30 de minute.
Categoria: Sfaturi
Trucuri folosite in prepararea pestelui
Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund. Pestele proaspat, de curand pescuit, are solzii netezi, luciosi si strans lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosie aprinsa, iar burta nu este umflata.
Categoria: Sfaturi
Secretele prepararii carnurilor
Pentru a prepara o mancare gustoasa, gospodina trebuie sa aiba la indemana tot ceea ce este necesar, in cantitate suficienta si de buna calitate. Apoi, ea trebuie sa urmareasca foarte atent retetele pe care le face, supraveghind cu grija fierberea sau frigerea alimentelor.
Categoria: Sfaturi