Sfatul Cum sa folosesti nucile in retetele tale

Foto - Cum sa folosesti nucile in retetele tale
Cum sa folosesti nucile in retetele tale
Cel mai adesea ignorate deoarece sunt grase si pot cauza unele alergii, nucile ar trebui sa fie integrate totusi in alimentatia ta, deoarece sunt un veritabil atu pentru sanatatea ta.

Pe langa faptul ca sunt foarte delicioase si confera mai multa savoare felurilor de mancare sau deserturilor, nucile sunt bogate in grasimi mono si poli nesaturate. Este vorba despre grasimi bune, cele care ajuta la diminuarea nivelului de colesterol. Si cum fructele in coaja sunt bogate in fibre, un pumn de nuci este de ajuns pentru a-ti potoli apetitul.

Nucile contin si proteine, vitamine, minerale si oligo elemente. Nucile sunt foarte bogate si in acizi grasi omega 3 care permit diminuarea riscurilor aparitiei unor boli cardiovasculare.

Nuci de Brazilia, Caju, Macadamia, Pecan… fructele in coaja sunt consumate peste tot in lume, sunt foarte savuroase si utilizarea lor este extrem de variata. Descopera doua retete in care pot fi integrate nucile.

Salata de kiwi cu nuci
Ingrediente pentru 6 persoane: 6 kiwi, 6 fructul pasiunii, 24 miezuri de nuca, 6 tije de menta si 2 lamai.

Preparare- spala, usca si inlatura frunzele de la menta. Curata kiwi-ul si taie-l rondele. Stoarce lamaile si varsa sucul peste rondelele de kiwi. Deschide fructul pasiunii in doua si goleste-l de pulpa cu ajutorul unei lingurite. Aseaza apoi in niste pahare pulpa fructului pasiunii si rondelele de kiwi alternandu-le. Termina asezand miezul de nuca si frunzele de menta. Serveste imediat.

Sote de pui cu nuci caju
Ingrediente pentru 6 persoane – 4 piepturi de pui, 150 de grame de nuci caju, ceapa verde, 2 tije de cimbru, 2 ardei rosii, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de miere, 3 linguri de supa de arahide.

Preparare- taie pieptul de pui in bucatele mici. Spala ardeii. Scoate samburii si taie-i bucatele. Spala si marunteste ceapa verde. Prepara pieptul de pui in tigaie pana se rumeneste. Pune apoi bucatile de ardei. Adauga bucatile de ceapa verde si nucile caju. Sareaza si pipereaza, stropeste cu mierea si cu sosul de soia si lasa compozitia pe foc inca 15 minute amestecand din cand in cand. Serveste preparatul alaturi de orez.

Cu miezul de nuca mai poti sublima salatele de andive, de macris, de mere si de stafide sau poti decora prajiturile si torturile. Nucile se inteleg foarte bine cu castanele, cu fructele precum prunele, smochinele, perele sau merele, dar si cu branzeturile, cele de capra in special.

Pentru a putea comenta la articolul "Cum sa folosesti nucile in retetele tale" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru articolul "Cum sa folosesti nucile in retetele tale". Adauga-l tu pe primul...