Sanatatea Mierea de albine - Un medicament natural absolut!

Foto - Mierea de albine - Un medicament natural absolut!
Mierea de albine - Un medicament natural absolut!
Cine nu a mancat miere de albine? In prajituri sau ceai, pe paine sau goala, mierea de albine este un aliment extraordinar care este prezent in foarte multe forme.

Inca din cele mai vechi timpuri, mierea de albine a fost perceputa ca un medicament natural si ca un aliment extrem de hranitor. Are si de ce, cu un continut de peste 400 de substante organice, este unul dintre cele mai complexe alimente existente pe pamant.

Exista mai multe tipuri de miere cu diverse gusturi, culori si proprietati:
  • Mierea de tei: cea mai aromata si cea mai placuta la gust. Este un bun calmant, somnifer si anafrodisiac.
  • Mierea de floarea soarelui: undeva la celalalt pol fata de mierea de tei, are un afect afrodisiac si energizant.Creste foartemult imunitatea corpului.
  • Mierea de salcam: Cea mai intalnita pe meleagurile noastre. Se pastreaza lichida in forma naturala si are efecte calmante,  stimuleaza activitatea cardiaca si este un bun calmant gastric.
  • Mierea de conifere: Este foarte rara, fiind foarte greu pentru albine sa o culeaga. Are efecte incredibile asupra plamanilor.
  • Mierea de zmeura: Cu o culoare albicioasa, usor de recunoscut, are efecte benefice asupra ovarelor si ajuta la reintinerirea corpului.
  • Mierea de menta: Este foarte buna pentru digestie. Are efectul de combatere a balonarii.
  • Mierea poliflora: Proprietatile ei difera foarte mult in functie de zona de unde este culeasa.
Mai exista varietati de miere mai rare (mac, trifoi, sau alte plante care infloresc).

Ideea e ca mierea este poate cel mai complex aliment. Venind de la niste vietati atat de mici este cu atat mai incredibil.

Daca fiecare tip de miere are caracteristicile si beneficiile ei, absolut toata mierea ajuta la prevenirea urmatoarelor boli: obezitate, diabet, constipatie, osteoporoza, lipsa de calciu.

Inlocuind zaharul cu miere, aceste boli pot fi prevenite si putem beneficia de un corp sanatos timp de foarte multi ani.

Pentru a putea comenta la articolul "Mierea de albine - Un medicament natural absolut!" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru articolul "Mierea de albine - Un medicament natural absolut!". Adauga-l tu pe primul...