- Prepar.ro
- Retete Traditionale
- Retete culinare traditionale
Retete culinare traditionale din toate tarileMod preparare: Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara.Adauati sarea, zaharul si zaharul vanilat.Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul, incet, sub forma de ploaie. Amestecati usor ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 min
Mod preparare: Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a da ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ingrediente:
ardei grasi,
morcovi,
cartofi,
oua,
castraveti,
masline,
ceapa verde,
lamaie,
marar,
ulei de masline,
sare,
Mod preparare: Intr-o cratita se pun cartofii la fiert in coaja cu putina sare si un ou. Intr-o alta craticioara se pune si morcovul la fiert.Intre timp se taie in cubulete mai mari ardeii grasi, castravetii ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se pun cartofii maruntiti, in cubulete, intr-un vas, cu apa calduta, la fiert.Se toaca ceapa, morcovul si ardeiul in cubulete mici si se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins.Se prajesc pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ingrediente:
paste late,
ulei,
branza de vaci,
zahar brun,
ou,
scortisoara,
branza slaba,
stafide,
zahar pudra,
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.Se fierb pastele in apa clocotita cu sare pana sunt aproape moi (al-dente).Se strecoara si sepun intr-un vas cu doua linguri de ulei ca sa nu se lipeasca intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
foi de lasagna,
carne de vita,
sos de rosii,
ceapa,
morcovi,
unt,
faina,
lapte,
piper,
busuioc,
usturoi granulat,
ulei de masline,
vin sec,
sare,
nucsoara,
Mod preparare: Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Branza de vaci se trage prin o sita fina. Se amesteca cu 0,200kg de unt lasat din timp la temperatura camerei, 2 galbenusuri si marar proapat tocat. Se sareaza compozitia si se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se spala puiul se pune la fiert in apa rece cand da in clocot luom spuma punem legumele si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce a fiert scoatem legumele si puiul strecuram zeama de impuritati apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc.Se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
|
Intra in cont
|