Retete traditionale din Tarile Arabe

Salata  de rosii-stil arab
Mod preparare: Se feliaza rosiile.Se asezoneaza cu sarea si piperul.Se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul de masline.Se presara cu arpagicul taiat pestisori si se decoreaza cu frunze de menta verde.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Salata de conopida cu pasta de susan - Maqdous zahra
Mod preparare: Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici.Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie.Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Masline verzi murate
Mod preparare: Maslinele verzi cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chec cu mirodenii (specific arab)
Mod preparare: Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml.Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate, faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara, cuisoarele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Bukhari (specific arab)
Mod preparare: Ceapa, taiata pestisori, se pune la calit,in ulei de masline.Apoi, se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul e calit, putin, se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa, se pune piper si se lasa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate de pielite si taiate in doua, ardeii taiati felii, sare, piper si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Aperitiv picant cu telemea de oaie
Mod preparare: Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita.Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde.Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine.Se orneaza dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
File arabesc
Ingrediente: file pui, cascaval, masline, pesmet,
Mod preparare: Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval si masline, taiate bucati, dupa care se ruleaza inr-o hartie ...
Complexitate: Medie
Durata: 35 minute
Chiftelute arabesti- Daoud Pasha
Mod preparare: Pregatim carnea pentru chiftelute, amestecand compozitia cu: piper roz macinat proaspat, vegeta fara sare, sare optional(pentru cine doreste mai sarat), coriandru macinat, chimbir macinat, nucsoara ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Muhalabieh
Mod preparare: Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.Cand laptele incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute