- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete traditionale din Tarile Arabe
Retete traditionale din Tarile ArabeMod preparare: Se feliaza rosiile.Se asezoneaza cu sarea si piperul.Se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul de masline.Se presara cu arpagicul taiat pestisori si se decoreaza cu frunze de menta verde.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ingrediente:
conopida,
usturoi,
iaurt,
zeama de lamaie,
pasta de susan,
piper,
ulei de porumb,
sare,
Mod preparare: Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici.Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie.Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Maslinele verzi cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
faina,
zahar,
cacao,
ou,
praf de copt,
bicarbonat,
sare,
ulei,
lapte,
apa fierbinte,
nucsoara,
scortisoara,
cuisoare,
nuci,
Mod preparare: Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml.Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate, faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara, cuisoarele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
piper,
chimen turcesc,
sare,
ulei de masline,
orez,
usturoi,
cepe,
naut,
pui,
nucsoara,
Mod preparare: Ceapa, taiata pestisori, se pune la calit,in ulei de masline.Apoi, se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul e calit, putin, se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa, se pune piper si se lasa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate de pielite si taiate in doua, ardeii taiati felii, sare, piper si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
telemea,
ceapa verde,
ardei verde,
rosii,
oregano,
susan,
ulei de masline,
ardei rosi,
boia de ardei,
piper,
Mod preparare: Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita.Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde.Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine.Se orneaza dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Mod preparare: Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval si masline, taiate bucati, dupa care se ruleaza inr-o hartie ...
Complexitate: Medie
Durata: 35 minute
Ingrediente:
carne de vita,
cartofi,
patrunjel verde,
marar,
suc de rosii,
ceapa rosie,
pasta de rosii,
usturoi,
piper roz,
carne de pui,
vegeta,
sare,
coriandru macinat,
chimbir macinat,
nucsoara macinata,
scortisoara macinata,
chimin macinat,
boia dulce,
Mod preparare: Pregatim carnea pentru chiftelute, amestecand compozitia cu: piper roz macinat proaspat, vegeta fara sare, sare optional(pentru cine doreste mai sarat), coriandru macinat, chimbir macinat, nucsoara ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
lapte,
amidon,
orez,
zahar,
granule de mastica,
apa de roze,
apa de flori de portocal,
scortisoara,
fistic,
margarina,
nuca,
Mod preparare: Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.Cand laptele incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
|
Intra in cont
|