Retete traditionale din Romania

SALATA ASORTATA
Mod preparare: Salata se spala,se scurge, se toaca sau se rupe cu mana in fasii subtiri, ceapa si usturoiul se spala si se taie marunt.Rosiile se spala si se taie felii micute, castravetii spalati si curatati de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
DOVLECEL PANE
Ingrediente: dovlecei, ou, sare, ulei, faina,
Mod preparare: Dovlecelul curatat, spalat se taie rondele de 1 cm grosime.Se sareaza si se lasa pe un platou 30 minute sa se inmoaie. Scurgem zeama pe care o lasa, apoi dam fiecare felie prin faina, apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata din slanina afumata { ELI }
Ingrediente: slanina, oua, cepe, mustar,
Mod preparare: Slanina se macina prin masina de tocat carne, ouale se macina si ceapa. Se pune mustar, dupa gust, piper si se amesteca toate la un loc.Se pune in frigider sa se intareasca putin.Se pune pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rulada Kazacioc
Mod preparare: Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt.Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri iar branza se faramiteaza. Ouale se bat bine si li se adauga putina sare si piper.Intr-un bol se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Aripioare de pui, pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava
Mod preparare: Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce, tarhon uscat, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Andive cu somon
Mod preparare: Se spala andivele se sterg frunzele pentru a se absorbi surplusul de apa.Se taie somonul in cubulete foarte subtiri si se amesteca cu dressingul format din uleiul de masline si lamaie.Se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
ARDEI UMPLUTI CU CARNE
Mod preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Varza dulce cu carne
Mod preparare: Se toaca varza, carnea se taie in bucati mai mici, se taie ceapa marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si apoi carnea pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paine de casa
Mod preparare: Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora