Retete traditionale din Romania

Prajitura delicioasa cu visine
Mod preparare: Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat bine compozitia.Am uns tava si am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
SALATA DE FRUCTE
Ingrediente: frisca, zahar, fructe,
Mod preparare: Frisca se prepara cu mixerul. Fructele se toc marunt si se pun intr-un bol. Peste fructele tocate se adauga zahar si frisca. Se amesteca totul si se baga cel putin 30 min la rece.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente: fasole, ulei, ceapa, afumatura, delikat, bulion,
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat.Se pune la fiert inca de la inceput) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort cu crema alba, capsuni si cirese.
Mod preparare: Mascarpone se amesteca cu un pliculet de zahar vanilat si cele 8-10 linguri de zahar.Amestecam la viteza mica si apoi la viteza mare pana se intareste crema (de obicei zaharul inmoaie crema).Dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, pahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se bat ouale adaugandu-se treptat faina.Se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceea se unge tigaia cu unt si cu un polonic.Se ia din aluat si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Zacusca de dovleac pentru iarna
Mod preparare: Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Bors de legume cu coasta de porc
Mod preparare: Curatam legumele, le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape, o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Fasole cu afumaturi
Mod preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort Diplomat
Mod preparare: Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. [nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute