Retete traditionale din Romania

Gogosari cu mustar
Mod preparare: Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm. Din mustar, ulei, otet si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar
Mod preparare: Se spala crevetii bine, se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon, punem 50 gr de unt, il topim bine pana se duce spuma pe care o face untul si apoi adaugam crevetii, pe care ii vo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
SARMALE IN FOI DE VARZA ACRA CU CARNE
Mod preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase. Varza prea acra sau prea sarata se spala in 2-3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gogosi
Mod preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gulas de porc cu mazare
Mod preparare: Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa c ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR
Mod preparare: Cartofii se curata,se spala si se taie rondele.Intr-un vas de yena se toarna ulei de masline, se aseaza rondelele de cartofi si se introduce vasul la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate vasul si pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt. Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
CIORBA DE COASTE DE PORC SI CARTOFI
Mod preparare: Se pun coastele taiate la foc in apa cu sare.Se lasa sa dea un clocot pana cand se fierbe carnea de pe coasteSe curata morcovii si ceapa si se toaca marunt. Se curata si spala cartofii si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piroste cu pasat
Mod preparare: Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea dorita. Frunzele ramase se taie marunt. Zeama de varza se pastreaza pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore