Retete traditionale din Romania

Zacusca de peste
Ingrediente: peste, ceapa, morcovi, ulei, gogosar, bulion, piper, zahar, sare,
Mod preparare: Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre retetele cu care ne incanta maicutele noastre ori de cate ori se iveste ocazia... Ne place tare mult si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pateuri cu branza
Ingrediente: faina alba, margarina, sare, otet, apa, branza, ou, lapte,
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Crema de oua rapida la Robochef
Mod preparare: Ouale se fierb tari.Capa se curata, se spala si impreuna cu smantana, sare, piper.Se adauga in blender si se maruntesc pana se obtine o crema fina.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Saramura de peste
Mod preparare: Se pun la gratar pestele (cu tot cu solzi), rosiile, ardeiul gras si ardeiul iute. Intr-o cratita mare se pun 2 l de apa la fiert. Se ia pestele dupa gratar, se curata de solzi.Rosiile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Scrumbie de Dunare marinata
Mod preparare: Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit.Scrumbia se curata de putinii solzisori pe care ii are, de intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala foarte bine, se zvant ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Kaly Tort
Mod preparare: Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul: albusurile se bat spuma cu 20 linguri de zahar, la urma se pune lingura de otet.Se pune in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
CIORBA DE VITEL
Mod preparare: Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa,morcovul,pastarnacul si telina.Daca doriti puteti sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura Lary
Mod preparare: Se bate spuma cele 6 albusurii cu 6 lg zahar.Se freaca cele 6 galbenusurii si se adauga peste spuma batuta bine.Se adauga faina treptat cu praful de copt.Se amesteca bine, se tapeteaza o tava cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Mamaliga de cartofi - reteta bucovineanca
Ingrediente: cartofi, faina de porumb,
Mod preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se varsa 3/4 din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina.  Sugestii pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PASTA DE GOGOSARI
Mod preparare: Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore