Retete traditionale din Romania

Pandispan cu visine si glazura de capsuni
Mod preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul bine, se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, se aduaga uleiul si la sfarsit se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura desteapta
Ingrediente: ou, zahar, unt, lapte, faina, esenta de vanilie,
Mod preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale, la temperatura camerei), zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
CRAP LA CUPTOR
Mod preparare: Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei.Ardeii se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei
Mod preparare: Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta din paharul cu vin si toate condimentele macinate si 2 linguri sos de soia.Taiem si cativa catei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Ciorba de oua cu zer
Mod preparare: Se curata morcovii si un patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa. Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 1 l apa si o lingura de vegeta.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Piept de pui cu mazare
Mod preparare: Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins punem bucatalele de piept si le calim putin, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ostropel de peste
Ingrediente: crap, faina, usturoi, apa, ulei, rosii, vegeta, tarhon, sare, piper,
Mod preparare: Dupa ce curatati pestele, puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre timp puneti apa la fiert impreuna cu condimentele si cu usturoiul (pisat sau dat prin razatoare) ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor
Mod preparare: Cartofii se curata si se taie rondele.Pulpele le condimentam bine cu toate condimentele amestecate cu 2 linguri cu ulei.Intr-o tava punem hartie de copt asezam rondelele de cartofi peste ele rondele d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Gogosarii si vinetele se coc.Se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa, ardeiul si rosiile.Dupa care se pun bucatile de pui taiate bucatele si fierte, apa si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute