Retete traditionale din Romania

Placinta cu mere
Mod preparare: Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Friptura de miel la cuptor
Mod preparare: Se spala carnea, se cresteaza putin si in acele crestaturi punem usturoi.Se adauga apa, piper boabe, ienibahar boabe si celelalte condimente si se tine la cuptor timp de o ora.Dupa o ora adaugam, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tochitura Bucovineana
Mod preparare: Se pune in tigaie la prajit carnea, carnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare, apoi cind totul e gata se ia cu polonicul uns cu putin ulei sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Gogosi infuriate
Mod preparare: Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute, intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul, zaharul vaniliat si sarea, se mesteca putin dupa care se adauga laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ceafa la gratar cu cartofi noi
Ingrediente: porc, cartof, sare, piper, boia, ulei, patrunjel,
Mod preparare: Ceafa se bate bine intr-o punga de nylon ca sa nu se faca mizerie, apoi se sareaza, pipereaza si se face cu boia. Cartofii noi se curata si se taie in patru. Se pun la fiert de 1/2 cu putina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Zacusca de crap cu legume si ciuperci
Mod preparare: Fileul de crap se va taia bare potrivite, se adauga condimente, si jumatate din margarina si se introduce la cuptor timp de 5 minute. Morcovul, ardeiul se va taia bare mici, ceapa felii subtiri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute