Retete traditionale din Romania

MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB
Mod preparare: Macroul se curata de intestine, se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tarte cu lamaie
Mod preparare: Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri, zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui manastiresc
Mod preparare: De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Haway
Mod preparare: Prepararea blatului:Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Prajitura cu nuci si foi Lica
Ingrediente: margarina, oua, zahar tos, nuci,
Mod preparare: Se bat bine margarina si zaharul, apoi se aduga galbenusurile.Separat, se pun la foc pe cana de zahar, la care, dupa ce se topeste, se adauga nucile tocate.Apoi se adauga compozitia 1 la compozitia 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Reteta mititei
Mod preparare: Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiecare kilogram de carne. Se framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Limba de porc rasol cu hrean
Mod preparare: Bucatile de limba se spala foarte bine, se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma adaugam o ceapa, jumatate morcov, cateva felii de telina pentru gust si lasam sa fiarba bine.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
SALATA DE VARA CORA
Mod preparare: Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri, ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, castravetii se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Patrunjelul, mararul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Mod preparare: Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se scot cotoarele de la ardei si se pun cu capul in jos sa se scurga de apa. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intr-un castron amestecam carnea cu orezul, ceapa calita, sare, pipe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 m