Retete traditionale din Romania

Ciuperci cu carne la cuptor
Mod preparare: Curatati cartofii de coaja si ii taiati rondele.La fel faceti si cu ciupercile.Apoi taiati carnea felii ca pentru snitele si o bateti putin de tot . Asezati pe rand cartofii, carnea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Snitel cu cartofi natur
Mod preparare: Feliile de cotlet se bat bine, puse intr-o punga de nylon, se potriveste gustul de sare, piper si vedeta. Ouale se bat bine si se pun 2 linguri de ulei in ele. Feliile de cotlet se trec ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Mancare de fasole
Mod preparare: Dupa ce am spalat fasolea bine, am pus-o la fiert in apa cu putina sare.Se fierbe si din cand in cand se aduna spuma (daca face spuma). Dupa ce a fiert bine se adauga ceapa, morcovul si ardeiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Cozonac cu rahat
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele, apoi se raceste putin.Faina se pune intr-un vas cu laptele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Spaghete simple cu branza
Mod preparare: Intr-o cratita, se pune apa la fiert in care se presara putina sare, in momentul in care apa incepe sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa la foc mic. In timp ce fierb spaghetele se da branza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui pe sticla
Ingrediente: pui, vegeta, piper, apa,
Mod preparare: Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente. Separat, se umple o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba din boabe de fasole cu tarhon
Mod preparare: Se aleg, spala si se lasa cateva ore in apa rece boabele de fasole( se pot lasa si 24 ore).Se pun apoi la fiert, golindu-se apa in care au fiert de 3 ori. Se aduga legumele curatite, splate si taiate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sote de ciuperci cu piure de cartofi
Mod preparare: Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se oparesc 10 minute si se scurg. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga ardeiul rosu taiat rondele dupa care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Poale in brau
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de burta - Bucovina
Mod preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute