Retete traditionale din Romania

Ciorba radauteana
Mod preparare: Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.Se scoate pieptul din oala in care a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza cu paste
Mod preparare: Varza se taie si se pune la desarat in apa. Ceapa se taie solzi si se caleste in ulei dupa care se adauga carnea macinata si se prajeste in continuare adaugandu-se condimente dupa gust.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi cu cascaval
Ingrediente: cascaval, albusuri, pesmet, ulei,
Mod preparare: Albusurile se bat spuma tare.Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile.Se formeaza gogosele mici, de marimea unei nuci care se tavalesc prin pesmet.Se prajesc in ulei incins.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spaghete milaneze cu copanele
Mod preparare: Spalam bine copanelele si apoi le punem in forma de yenna si le bagam la cuptor, pentru 50 de minute.Dupa 30 de minute le scoatem si punem peste copanele vegeta (de la plafar pentru ca este fara sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Supa de visine
Mod preparare: Visinele se spala si se curata de codite, se csot simburii si se pun in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele.Intr-e timp praful de budinc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pestisori marinati
Ingrediente: pestisori, otet, apa, sare, ulei, dafin, piper boabe,
Mod preparare: Se curata pestisorii de intestine, solzi si se taie si capetele daca vreti.Se spala in multa apa si se lasa sa se scurga.Se pregateste o saramura din 2 l apa si 400 g sare, se introduc pestisorii si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac
Mod preparare: Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pui cu sos ca la Buzau
Ingrediente: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin alb,
Mod preparare: Se taie puii in bucati potrivite.Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Zacusca de peste
Mod preparare: Este preferabil ca sa fie ceapa de apa alba si pestele de acelasi soi si marime. Intr-o oala se pun bucatile de peste, tot otetul si apa doar cat sa acopere pestele. Se pune la fiert pe tabla la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore si 30 minute
Salata de couscous
Mod preparare: Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul de fierbere, timp de 1 minut. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute