- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete traditionale din Romania
Retete traditionale din Romania
Ingrediente:
carne afumata,
gogosari,
ceapa rosie,
radacini de patrunjel,
morcovi,
cartofi,
bors,
leustean,
vegeta,
sare,
piper,
Mod preparare: Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ingrediente:
faina,
oua,
unt,
coaja de lamaie,
zahar,
esenta de vanilie,
scortisoara,
sare,
lapte,
drojdie proaspata,
nuca rasa,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
faina,
galbenusuri,
albusuri,
sare,
zahar,
unt,
baton vanilie,
stafide,
coaja de portocala,
rom,
lapte,
drojdie,
nuci,
coaja de lamaie,
zahar pudra,
Mod preparare: Se pun la fiert 2 cesti de lapte cu sare, se lasa sa stea 5 minute. In covata se pune putina faina si se toarna cate putin lapte pana se face ca o smantana groasa. Intr-un castron se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
orez,
morcovi,
ceapa,
dovlecei,
telina,
condimente,
marar verde,
patrunjel verde,
ulei,
pesmet,
Mod preparare: Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca.Legumele curatate se dau pe razatoarea mica, se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se storc bine de tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte. Se face un aluat moale se pune intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
foi,
zahar,
ulei,
vanilie,
bicarbonat stins,
faina,
lapte,
nuca macinata,
margarina,
glazura de ciocolata,
oua,
Mod preparare: Foi: Se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc foi pe dosul tavii.Pentru crema: se pune zaharul la topit, se adauga laptele si cand fierbe se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
franzela,
lapte,
unt,
pasta de tomate,
busuioc,
ceapa,
ardei kapia,
sunca,
masline,
cascaval,
salam,
oua,
oregano,
Mod preparare: Se pune in tava aleasa folie de aluminiu si se unge cu unt.Se umezeste foarte bine cu lapte fiecare felie de paine in parte apoi se aseaza in tava in asa fel incat sa nu ramana loc liber nici macar ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se coc vinetele pe toate partile,le punem intr-o tava peste care adaugam sare grunjoasa si le lasam sa se inmoaie pentru 15-20 minute.Dupa ce s-au racit, le curatam bine,le tocam pe un tocator cu un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
|
Intra in cont
|