Retete traditionale din Romania

Mancarica de ciuperci
Mod preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie bucati potrivit de mari. Se inabuse. Ceapa taiata felii se prajeste usor in ulei. Se pun apoi ciupercile. Cand a scazut apa se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crenvusti in aluat de foietaj
Mod preparare: Aluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete.Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime.Crenvustii se taie in 3 bucatele, care se infasoara in fasiile de aluat; se inchid bine capetele ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu crema de ness
Mod preparare: Pentru blat se bat cele 7 albuse spuma apoi se adauga pe rand cate 2 ling. de zahar, se pun galbenusele frecate bine.Se adauga nuca, faina si praful de copt,compozitia se pune la copt.Pentru crema se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez
Mod preparare: Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.Adaugam pasta de gogosari, usturoiul presat, boia, piper, sare si jumatate din patrunjelul verde toca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Pizza Christmas
Mod preparare: Se prepara aluatul, se intinde sub forma de brad apoi se unge bine cu bulion; mezelurile se taie cubulete, maslinele se "curata" de samburi, iar branzeturi se dau prin razatoare(care doriti). Apo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de conopida
Mod preparare: Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20', dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Imtre timp facem o maioneza din doua galbenus ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cosnulete de post
Mod preparare: Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se impart ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de duminica de iarna
Mod preparare: Am pus carnea cu legumele de supa(morcov, telina, patrunjel, gulie, 2 cepe, 2 catei de usturoi, cateva boabe de piper, sare) in oala sub presiune. Am lasat 40 de mninute de cand a inceput sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute