Retete traditionale din Romania

Mancarica de dovlecei
Mod preparare: Se caleste ceapa in ulei alaturi de morcovul ras si de rosiile taiate cat mai marunt fara pielita.Se curata dovleceii de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala se presara putin delikat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Manson de Pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar
Mod preparare: Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mamaliguta cu cartofi
Ingrediente: cartofi, malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune apa a fiert cu sarea,se curarata cartofii, se spala,se taie in patratele mici si se fierb.Cand s-au fiert cartofii se scoate din apa si se piseaza ca si cum ar fi un pireu, se rastoarna in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort cu mere si crema de vanilie
Mod preparare: Se curata de coaja merele si se taie in sferuri sau cuburi. Se unge un vas (de iena)cu ulei, se pun merele si se presara cu 250gr zahar. Se dau la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pasca moldoveneasca
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca. Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ardei iute in otet
Mod preparare: Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pate de ficat
Mod preparare: Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert.Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorba taraneasca de vacuta
Mod preparare: Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba radauteana
Mod preparare: Morcovii se taie pe lungime in 2.Cartofii se taie in 2, la fel si cepele.Se pun la fiert, legumele curatate si taiate (ca in descrierea de mai sus) impreuna cu bucatile de piept de pui si foile de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora