Retete traditionale din Romania

Salata de varza cruda cu rosii
Mod preparare: Se taie vaza fideluta, rosiile felii subtiri, ceapa pestisori, facultativ se poate pune morcov dat pe razatoare.Se asezoneaza cu cibmru, ulei de masline, otet de mere cu miere si knorr salad dressing ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salat de spanac
Mod preparare: Spanacul se spala foarte bine in cateva ape, se scurge, se taie fasii subtiri si se amesteca cu rosiile taiate cubulete, ardeiul taiat fasii subtiri sau cubulete, castravetii taiati rondele, ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mancarica de cartofi cu carne de pui si carnaciori
Mod preparare: Nu pot spune ca aceasta este o mancare pe care o prepar foarte des, dar recunosc ca este foarte gustoasa.Iar daca aveti si cateva muraturi sa le serviti la ea o sa fie un adevarat succes.Se spala ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Saratele cu cascaval si seminte
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, drojdie, zahar, sare,
Mod preparare: Razi cascavalulsiilamescteci cu un praf de sare fina, cu faina, oul, o lg de seminte de in si untul taiat bucatele. Framanti bine, pana cand se obtine un aluat uniform, consistent si destul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate
Mod preparare: Punem fileurile intr-o tava, peste care punem si cateva suvite de ardei copt pe deasupra, pudram cu vegeta si cateva picaturi de ulei din samaburi de struguri, sare si piper proaspat macinat, 2 rosii ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pulpe de pui in mujdei de usturoi
Ingrediente: pulpe de pui, usturoi, apa, sare, ulei,
Mod preparare: Pulpele spalate, sterse bine se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor.Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...Pulpele de pui se prajesc pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu branza de vaci
Mod preparare: Pt coca: se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se lasa sa se topeasca zaharul, intre timp se prepara branza.Apoi se adauga la coca uleiul, bicarbonatul, vanilia, romul si la capat faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salau de primavara
Mod preparare: Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se dau prin faina apoi se prajesc in ulei de masline pana capata o culoare aurie.Se fierbe orezul circa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de hering marinat si cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi maci. Se adauga pestele taiat cuburi si ceapa taiata rondele subtiri, maioneza, contimentele si se ammesteca. Se decoreaza cu felii de oua fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute