Retete traditionale din Romania

Curcan umplut
Mod preparare: Curcanul se curata, se spala bine si se lasa la zvanta.Se unge cu ulei de masline in interior, se unge cu mujdei de usturoi, dupa care se umple curcanul si se coase.Se face umplutura din miezul de ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Platica la cuptor
Mod preparare: Platica se curata, se spala se freaca cu sare. Se pune la cuptor cu rosiile ardeii, maslinele, ceapa, cartofii (fierti pe jumatate), ulei, foi de dafin, piperul si vinul. Se lasa la cuptor ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Piept de pui cu fasole verde, ardei gras si smantana
Mod preparare: Spalam pieptul de pui, il portionam si il calim intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.Dupa ce am perpelit bine carnea in ulei, punem legumele, fasole verde fideluta, ardei gras rosu, telina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa ardeleneasca de pui
Ingrediente: pui, cartofii, morcovi, ceapa, pastarnac, fidea, lapte,
Mod preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumand din cand in cand. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele cu sos de rosii
Mod preparare: Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata, punem faina, pesmet, sare, piper, 8 lg de ulei, ierburile, ouale si usturoiul.Amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de legume (de post)
Mod preparare: Punem intr-o cratita 2 l apa. Lasam apa sa dea intr-un clocot si adaugam o lingura knorr de legume, o mai lasam sa fiarba 2-3' dupa care adaugam ceapa, morvocul, ardeii si telina si le lasam sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Clatite ca la mama acasa
Mod preparare: Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele. Laptele, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical, apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
File de Pangasius pe grill cu amestec de legume
Mod preparare: Se pun legumele la fiert, se mai fierb cam 15-20 de minute, sa fie fierte dar sa nu se sfarame, dupa care se scurg si se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline la foc mediu si se adauga si o ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ostropel de pui
Mod preparare: Puiul se spala si se portioneza. Se pune la foc antr-o oala cu apa 3-4 l (dupa preferinta) cu bulionul, uleiul, patrunjelul, usturoiul facut maioneza, foi de dafin, piper si sare. Lasam la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de dovlecei
Mod preparare: Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita, morcovul pate fi dat pe razatoare sau taiat cubulete, se pun la fiert int-un vas (aproximativ 1-1/2l apa) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora