Retete traditionale din Romania

Chiftelute de cascaval
Ingrediente: cascaval ras, unt, oua, chimen,
Mod preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in ...
Complexitate: Medie
Durata: 20 minute
Fasole verde congelata
Ingrediente: pastai fideluta,
Mod preparare: Pastaile se curata, se spala, se lasa sa se scurga si se oparesc putin in apa fiarta.Se scot in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se pot fierbe cateva minutele si la aburi ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite
Ingrediente: oua, faina, lapte, zahar vanilat, sare, ulei,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi
Mod preparare: Cartofi ii curatam apoi ii taiem cubulete, iar intr-un bol mic face sosul urmator.Punem mustarul, uleiul, catei de usturoi pisati si oregano si amestecam bine.Sosul obtinut il punem peste cartofi si i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Clatite cu mere de post
Mod preparare: Se prepara un aluat din ingredientele mai sus mentionate.Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa,unsa cu ulei,Curatam merele de coaja, le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu prune(foarte rapida si usor de pregatit)
Mod preparare: Se bat ouale intregi,se adauga zaharul si se amesteca bine.Se adauga treptat uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie.La urma se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se unge o tava cu ulei ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Zambetul negresei
Mod preparare: Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Pulpe de pui cu orez brun si legume
Mod preparare: Se curata pulpele, se pune orezul la inmuiat separat, se curata legumele, se taie ceapa rosi julien, cartofii sferturi, ceapa si usturoiul verde se lasa intregi, ardei fasii, iar usturoiul se lasa ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Fasole la cuptor
Mod preparare: Ceapa se curata, se taie pestisori, morcovii curatati se dau prin razatoarea mica si impreuna cu telina se pun in tigaie la calit cu ulei. Intre timp, sucul de rosii se amesteca cu vinul, boiaua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Fursecuri ieftine si delicioase
Ingrediente: oua, unt, zahar tos, esente,
Mod preparare: Cuptorul se incalzeste in prealabil,tava se unge cu putin unt.Intr-un castron se bat cu mixerul oul, untul si zaharul pana se obtine o crema.Se fac bilute cat o nuca si se pun in tava la distanta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute