Retete traditionale din Romania

Salata de iarna
Mod preparare: Fierbi cartofii in coaja si ii cureti.Separat, ferbi sfecla rosie, morcovii si telina.Cartofii, sfecla, morcovii, telina, gogosarii, castravetii si conopida le tai cubulete.Amesteci toate ingredientel ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Creveti Costa di Mare
Ingrediente: creveti, ceapa, unt, vin rosu, lamaie, marar, sare, piper,
Mod preparare: Crevetii se trag putin in unt, se adauga ceapa, se inabuse 5 minute, se adauga zeama de lamaie, se stinge cu vin. Se da un clocot, se potriveste de sare si piper. 
Complexitate: Medie
Durata: 30minute
Mititei
Ingrediente: carne macra, piper, apa, bicarbonat, cimbru, sare,
Mod preparare: Se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si cimbru. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si 2 linguri de apa. Se strecoara zeama in tocatura si ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Cosulet cu orez salbatic si medalion de rechin
Mod preparare: Pregatim bucatile de rechin, pe care le asezam in tava, il asezonam cu rosii taiate, frunze de salata si bastonase de dovleac, peste care adaugam si cele 200 ml vin.Separat fierbem orezul cu 2 ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Pogaci cu jumari de porc
Ingrediente: drojdie, faina, lapte, oua, jumari, sare,
Mod preparare: Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin, ca painea si se lasa la crescut ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ciuperci prajite
Ingrediente: usturoi, sare, ulei, ciuperci,
Mod preparare: Se spala ciupercile, se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei. Dupa ce se scot de la prajit, peste ele adaugam putina sare, iar apoi peste ele adaugam mujdei de usturoi.
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Papricas de pui
Mod preparare: Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si ardeiul tocate marunt. Se calesc apoi se adauga pulpele, sare piperul si apa cat sa le ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 5 minute
Salata de ardei gras si gogosar
Ingrediente: gogosari, ardei grasi, sare, otet, ulei, apa,
Mod preparare: Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare (aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Compot de prune
Ingrediente: prune, zahar, apa,
Mod preparare: Prunele se spala si se sparg in doua daca sunt prea mari. Dupa ce sunt spalate se baga la borcan si peste ele punem apa cu zahar. Le capsam si se fierb la baine marie pana isi schimba ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Friptura de porc cu cartofi prajiti
Mod preparare: Pregatim cartofii pentru prajit,ii curatam, ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in gratarul ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute