Retete traditionale din Romania

Compot de visine
Ingrediente: visine, zahar, conservant, apa,
Mod preparare: Spalam visinele si le punem in borcane. La ficare borcan de 750 ml, punem 5 linguri rase de zahar si un varf de cutit de conservant. Completam cu apa. Punem borcanele la fiert intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Vinete prajite
Ingrediente: vanata, faina, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie vanata de capete si se feliaza .Se presarea sare peste aceste felii si se lasa las curs pt a elimina gustul amar.Se usuca bine cu un servetel de bucatarie absorbant.Se incinge uleiul intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Papanasi cu  Dulceata
Mod preparare: Samesteca branza cu zaharul, grisul si faina.Se bat ouale cu sarea si se toarna peste primul amestec.La sfarsit adaugam razatura de portocale.Se pune uleiul la incins.Cu lingura se ia din compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de pui a la Nico
Mod preparare: Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina.Se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida.Se amesteca toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de  fasole verde
Mod preparare: Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, boia dulce, ulei de masline o lingura, 2 linguri de otet balsamic, 100 ml de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui de casa la cuptor cu garnitura de legume
Mod preparare: Puiul curatat in prealabil se opareste intr-o oala cu apa fierbinte circa 20 min.Se cresteaza, se unge cu pensula cu ulei de masline si se da cu sare si piper.Se pune apa in tava, se pune puiul pe o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Visine pentru iarna
Ingrediente: visine, zahar, aspirine,
Mod preparare: Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar putina zeama. Se dizolva aici cele 10 aspirine si apoi se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de telina cu maioneza
Mod preparare: Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie
Mod preparare: Blatul 1:Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pana se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.In cuptorul dinainte incalzit la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
MUSCHI DE VITA FIERT DAR FRIPT
Mod preparare: Carnea se unge cu sare (cca1/2 lingurita), piper si uleiul de masline.In oala de presiune se pun legumele, curatate ,taiate in 2 sau 4.Peste acest soclu de legume, se pune muschiuletul.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m