Retete traditionale din Romania

Gem de prune
Ingrediente: lamai, zahar, prune,
Mod preparare: Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 20 minute
Carne de porc la tava cu legume
Mod preparare: Vinetele se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei de masline.Se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se scurge de surplusul de ulei.Boabele de coriandru si semintele de chimen se rumenesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui
Mod preparare: Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam spuma, le dam deoparte.Curatam ciupercile (multa lume nu le curata si rau face) de pielita aceea plina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se toaca ciupercile marunt.Morcovul se da prin razatoarea mica.Ceapa se toaca marunt.Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat.Intr-o tigaie turnam 100 ml ulei, punem ceapa tocata, morcovul ras la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Salata de fructe de vara
Mod preparare: Puneti intr-un blender sau mixati intr-un bol banana, capsunile, zeama de lamaie si mierea.Opriti cand amestecul devine perfect omogen si da-ti la frigider la racit. Curatati de coaja celelalte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Marinata de macrou
Mod preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cat otet, atata apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pui la ceaun
Mod preparare: Se parleste carnea de pui, se spala, se da cu sare, piper si boia dupa gust, apoi se unge cu uleiul de masline si se lasa o ora sa-si ia gust. Dupa o ora se pune in ceaun (tuci cu fundul rotund) ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Aripioare cu smantana
Mod preparare: Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Macrou cu ciuperci
Mod preparare: Pestele il tai, il cureti etc.Ciupercile (champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul il cureti.Acum, eu am pus in tava cu putin ulei ciupercile, ceapa si usturoiul. Ele lasa apa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ostropel  de pui
Mod preparare: Pulpele se sareaza si pipereaza.In putin ulei de masline se pun la prajit sub capac pana se rumenesc.Dupa ce s-au rumenit se adauga vin alb si se lasa asa pana se evapora.Le soatem din cratita si ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora