Retete traditionale din Romania

Marinata de macrou
Mod preparare: Pestele congelat se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cat otet, atata apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cornete spatiale
Mod preparare: Compozitie cornete: Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Bulion de zarzare
Ingrediente: zarzare, apa, sare,
Mod preparare: Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Musaca de legume cu carne
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar, cimbru dupa gust si se caleste cateva minute.Cand s-a racorit se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia si o lingura de pasta ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciuperci umplute la cuptor
Mod preparare: Ciupercile se spala, se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii".Se tin 10 minute in apa cu putin otet, dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.Cotoarele se toaca marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Acoperis de casa
Mod preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mini tarte
Mod preparare: Se pune margarina intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si mirodeniile dupa care se adauga oul, amoniacul stins cu zeama de lamaie iar la urma faina pana ce obtineti un aluat fraget ca de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada de carne
Mod preparare: Intrun castron amestecam foarte bine carnea, ouale, cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mare, ceapa curatata, taiata marunt, ustroiul taiat marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Cartofi speciali
Mod preparare: Cartofii se spala bine cu tot cu coaja si se taie in doua pe lung. Pe gratarul din cuptor se pun cei 4 cartofi taiati in doua iar peste ei se adauga unt. Se lasa la copt 25 de minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Rulada cu gem de caise
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfarsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute