Retete traditionale din Romania

Scrumbie umpluta cu leurda la gratar
Ingrediente: scrumbii, leurda, marar, lamaie, sare, piper, rozmarin,
Mod preparare: Fiecare scrumbie se cresteaza pe interior, pe langa coloana, pe toata lungimea, (fara sa fie taiata si pielea pe exterior)si se sareaza usor;Umplutura:2 lamai se curata de coaja si se taie marunt,&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Coltunasi cu carne
Mod preparare: Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute, la foc mic, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Arabela
Mod preparare: Preparare Blat:Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.Se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de caise
Ingrediente: caise, zahar, fructe,
Mod preparare: Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Tort cu frisca si fructe lacra
Mod preparare: Blatul de tort se feliaza in 3 bucati si se insiropeaza cu suc de ananas. Pe un platou se aseaza prima bucata de blat (baza) insiropata, pe care punem un strat de crema de nutela, un strat de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Taitei cu lapte
Ingrediente: lapte, 60 g taietei, zahar vanilat,
Mod preparare: Cand laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecand mereu cu lingura sa nu se lipeasca unii de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Arpagic si usturoi murat
Ingrediente: arpagic, otet, apa, zahar, conservant,
Mod preparare: Arpagicul sau usturoiul se curata, se aseaza in borcane.Se fierb apa,otetul,zaharul, conservantul sau aspirina timp de 3 minute.Se toarna peste arpagic sau usturoi, se capseaza borcanele, se invelesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Special big
Mod preparare: Se prajeste pieptul de pui la gratar, se taie chifla tip panini, se pune maioneza si salata verde.Ordinea este: cascaval, bacon prajit, piept de pui, dupa care se pune in toaster.
Complexitate: Mica
Durata: 8 minute
Coltunasi cu branza de vaci
Ingrediente: faina, oua, branza de vaci, unt, pesmet, sare,
Mod preparare: Din faina, jumatate de ou si putina apa se prepara o coca mai moale decat cea de taitei care se framanta pe o planseta, apoi se intinde intr-o foaie subtire. Se taie foaia in patrate cu latura ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Conopida pane
Ingrediente: conopida, sare, piper, oua,
Mod preparare: Se curata, se desface buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie complet, nu sa se farame.Se scurge apa, se clateste tot cu apa calda si se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute