Retete traditionale din Romania

Papanasi
Mod preparare: Se amesteca ouale, branza, esenta, razatura de lamaie si zaharul, iar la urma se adauga faina pana devine compozitia ca un aluat de gogosi. Papanasii ii modelam in forma de inelusi sau bilute ii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Aripioare condimentate
Mod preparare: Aripioarele se curata bine si apoi le vom baga in punga magica de la Knorr.Le amestecam bine cu acele condimente din punga si apoi le bagam la cuptor intr-o forma yena conform cu indicatiile de pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura din albusuri
Mod preparare: In primul rand, se pregateste lamaia.Lamaia, dupa ce se rade,s e curata de coaja si de coaja alba (care e amara).Dupa ce se curate, se stoarce, apoi, ceea ce ramane, se taie foarte, foarte marunt.Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mancarica Bunicii
Mod preparare: Taiem ardei copti in fasii subtiri.Incalzim 2 linguri de ulei si calim timp de 5 - 6 minute fasiile de ardei. Apoi adaugam branza sfaramata.Adaugati sare numai daca este necesar.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Nectar de fructe
Mod preparare: PREPARAREA NECTARURILOR DIN FRUCTE SPALAREA FRUCTELORPractic spalarea se face pana cand prin compararea apei de la ultima spalare cu o apa potabila nu exista nici o diferenta de lipiditate. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta aperitiv cu franjuri
Mod preparare: Se pun la fiert ingredientele de carne de mai sus, se curata limba de pielita alba se toaca totul marunt cu cutitul se amesteca cu ceapa, usturoi, marar verde tocate marunt, cu ouale se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de sfecla rosie
Ingrediente: sfecla, chimen, sare, otet de mere, miere,
Mod preparare: Sfecla se spala, se curata de coaja, se da pe razatoare si se presara cu sare dupa gust si semintele de chimen zdrobite (pisate). Pentru a se zdrobi (pisa) mai bine, semintele de chimen se vor ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de usturoi
Mod preparare: Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei (s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de zahar ars
Mod preparare: Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Muschi de vita cu legume la cuptor
Ingrediente: muschi, mazare, morcovi, ceapa, praz, piper, unt, sare, ulei,
Mod preparare: Carnea de vita in prealabil se fierbe aproximativ 30 minute pentru a se inmuia deoarece este mai atoasa, dupa care se scoate si se lasa in asteptare. Legumele se spala, se curata se taie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora