Retete traditionale din Romania

Suc de mandarine
Ingrediente: mandarine, apa minerala, miere,
Mod preparare: Mandarinele se curata de coaja si se storc cu storcatorul de fructe. Peste zeama obtinuta se pune sifon sau apa plata amestecata cu miere.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Strudel cu mere
Ingrediente: faina, mere, ou, zahar, drojdie, ulei, scortisoara, stafide,
Mod preparare: Se framanta un aluat ca pentru paine.Merele se spala, curata si se dau pe razatoare, se calesc cu zaharul.Dupa ce s-au racit se intind pe foile de aluat, se fac rulouri, se coc la cuptor la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu
Mod preparare: Se spala bine fileurile, pe care le vom pune intr-o forma de yenna. Curatam gutuiile si le taiem felioare. Ardeiul gras rosu il taiem inele. Le adaugam in forma de jenna pe toate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ghiveci cu oua
Mod preparare: Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si 1/2 canita cu apa si se lasa sa fiarba incet. Ouale se bat bine si cind legumele sunt fierte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Indiene cu frisca
Mod preparare: Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina, amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos pentru chiftele (parjoale)
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lingura bulion, dafinul, ienibaharul, secretul gustului, sare, piper. Se amesteca pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu sos de rosii
Mod preparare: Pulpele de pui se spala,se zvanta,se portioneaza si se fierb inabusit in unt.Rosiile se spala, se taie bucati, se pun la fiert in putina apa rece cu un praf de sare.Dupa ce au fiert se trec prin sita, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tort cu fructe
Mod preparare: Pentru blat: Se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina, se bat foarte bine. Amestecul obtinut il turnam intr-o forma speciala rotunda sau patrata ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie rondele subtiri.Ciupercile se taie feliute.Ceapa verde se taie oblic.Intr-un vas yena, uns cu ulei de masline se pune un rand de cartofi unul de ciuperci si altul de ceap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de gris cu mere
Mod preparare: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase (dar nu prea tare ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute