Retete traditionale din Romania

Placinta cu branza dulce
Mod preparare: Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile.Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua, o ungem si pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Hrean in otet
Ingrediente: hrean, otet, sare,
Mod preparare: Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare. Se foloseste la rasol, salata de sfecla rosie etc
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salat de vara
Mod preparare: Se spala legumele.Se taie feliute.Se pun intr un castron, se adauga sare.Se amesteca usor, se adauga otetul dupa gust, se amesteca si la sfarsit se adauga uleiul.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba cu taitei de casa
Mod preparare: Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma, o inlaturam cu o spumiera. Cand a dat in fiert se adauga morcovul, ardeiul, ceapa tocate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Placinta cu cirese
Mod preparare: Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta de migdale. Se lasa cateva minute ca sa se patrunda. Se pregateste aluatul, se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pui cu smantana la cuptor
Mod preparare: Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb 5 minute. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in 2 linguri de ulei. Separat se calesc ciupercile (taiate felii) si usturoiul.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Cornulete cu nuci
Ingrediente: margarina, apa, otet, faina, nuci macinate, arome,
Mod preparare: Se freaca margarina cu apa, otetul, se adauga faina si nucile macinate si aromele (rom, vanilie).Se formeaza baghete de aluat de grosimea unui deget, se portioneaza la ~ 5 cm. sau se face o foaie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata aperitiv
Mod preparare: Se spala si se taie rosiile, ceapa (rondele), branza si parizerul (cubulete).Se pregateste sosul iutar.Se adauga intr-un bol iaurt, usturoi, ulei, otet de mere cu miere si marar verde.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca
Mod preparare: Incepem cu rulada, se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar, apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pana devine albicios.Se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao, dar nu la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Eliza
Mod preparare: Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora